Dejan Stojiljković nastavlja saradnju sa servisom za čitanje elektronskih knjiga Bookmate, nakon veoma uspešnih serijala “Kula”, “Dorćolski rekvijem” i “Projdi vilo”, na redu je multižanrovska priča o demonskim i božanskim intervencijama u svetu rokenrola kroz koju, kao likovi, defiliju poznate zvezde, od bluzera Bobija Džonsona, preko Mika Džegera do Majka Oldfilda.

Baš kao i sve omiljene serije ovih dana, Bookmate Originals književni Serijal “Kao senka na zidu” stiže u celini, istog dana: čitajte svih šest epizoda novog dela Dejana Stojiljkovića na sledećem linku

Kratak sadržaj:

Ilajdža je osoba sa manirima, istančanim ukusom i omamljujućom harizmom, voli dobar burbon, lepe žene i kvalitetnu muziku. Njegove nadležnosti tiču se muzičkog biznisa, pre svega rokenrola, koji, u vreme kada se dešava ova priča, jeste jedna od najuzbudljivijih stvari na planeti.

Ilajdža i njegovi kolege stvorili su Elvisa i Rolingstonse, organizovali velike koncerte poput Vudstoka i onoga u Altamontu, producirali pesme koje su osvojile vrhove top-lista, može se reći da je Ilajdža, na neki način, kreator čitave jedne epohe.

Doduše, treba napomenuti jednu stvar – Ilajdža nije čovek. On je demon. Zajedno sa svojim pomoćnikom, on ranih sedamdesetih godina prošlog veka ima kancelariju u Londonu, gde vodi svoje poslove koji se podjednako tiču ovog i onog sveta.

Međutim, stvari počinju da se komplikuju kada bend u koji je uložio mnogo truda i još više novca ne uspeva da ostvari planirani uspeh, a po gradu počinju da kolaju priče o tome da se u muzičkom biznisu pojavio novi igrač. Zagonetna osoba sa nadimkom “Zvezdonoša”, za koga Ilajdža podozreva da takođe nije čovek, već – anđeo.

Odlomak iz priče možete pročitati i u rubrici ČITAONICA.