Luksuzno bibliofilsko izdanje u prodaji

Ako se naučne formule mogu prepevati, da li je onda moguće obrnuto? Da li se poezija može prevesti u formule? U nauku? I ako je to moguće, kakav čovek je kadar to da učini?
Po svoj prilici – izuzetan.
Da li je Nikola Tesla bio takav čovek? Prometej koji je po cenu velike lične žrtve doneo čovečanstvu svetlo? I u bukvalnom i u figurativnom smislu.

“Širenje civilizacije se može uporediti sa širenjem vatre. Prvo je to tiha iskra, a onda podrhtavajući plamen, a onda moćni požar koji postaje sve jači i brži”, rekao je jednom Tesla.

Kroz kakvu je to šumu simbola prošao genije iz Smiljana i šta je tamo sreo i spoznao?

Luksuzno bibliofilsko izdanje knjige NIKOLA TESLA: PESNIK NAUKE kroz 10 poglavlja pokušava da odgonetne zagonetnu ličnost velikog naučnika prateći njegov životni put od rodnog Smiljana do Njujorka. Saznajte od koga je Tesla nasledio talenat za pronalazaštvo, kakvi su bili njegovi prvi dani u Americi, zašto su ga smatrali osobenjakom, kako je pobedio Edisona u „Ratu struja“, zbog čega je dugo vremena važio za jednog od najpoželjnjih njujorških neženja, kakav je bio njegov odnos sa Markom Tvenom i Mihajlom Pupinom, zašto ga nisu primili u Srpsku kraljevsku akademiju, kakav je stav imao po pitanju religije i Boga, odakle njegova fascinacija viskijem za koji je smatrao da produžava život, zbog čega su njime i njegovim delom bili fascinirani Dejvid Bouvi i Kristofer Nolan…

Knjiga je idealna za kućne biblioteke ili poklon vašem poslovnom partneru ili prijatelju.

Format: B5 (176 x 250)
Papir: kunstdruk, luksuzni, sjajni, 150 grama
Povez: tvrdi, sa zaštitnim omotom u boji, na koricama dorada – Teslin potpis UV (ultra violet) lakom
Pismo: Latinica
Broj strana: 104

Pročitajte ODLOMAK iz knjige

NARUČITE SVOJ PRIMERAK PO PROMOTIVNOJ CENI OD 1.500 DINARA DO 1. APRILA

Ako knjigu kupite putem zvaničnog sajta, ostvarujete pravo na promotivnu cenu.

Za veće količine dodatni popusti. Posebne pogodnosti za firme i biblioteke.

Pročitajte i...