Još jedna Noć knjige je iza nas. I ovoga puta uspeli smo da napravimo praznik knjige! Naša manifestacija, koja je već postala omiljena tradicija među ljubiteljima pisane reči, privukla je desetine hiljade posetilaca širom regiona koji su posetili knjižare Delfi, Lagunine klubove čitalaca ili su deo Noći knjige bili putem sajtova laguna.rs i delfi.rs.

Čitaoci su imali priliku da uživaju u velikim popustima, sjajnim poklonima i druženju sa omiljenim piscima, a zadovoljstvo prisutnih se moglo osetiti u vazduhu.

Organizovali smo i dve velike promocije.

Najpre su u petak 7. juna svoje nove knjige predstavili Vanja Bulić i Dejan Stojiljković sa gostima, dok smo se u subotu 8. juna družili sa najčitanijim regionalnim autorima Antom Tomićem i Marinom Vujčić, koji su predstavili svoje knjige „Nada“, odnosno „Sigurna kuća“.

Najtaženiji naslovi Noći knjige bili su novi romani Vanje Bulića – „Sinajski testament“ o detekstivskim avanturama novinara Novaka Ivanovića, i novi roman Dejana Stojiljkovića iz univerzuma „Konstantinovog raskršća“ – „Serafim“.

Evo i kompletne liste najtraženiji naslova tokom Noći knjige:

„Sinajski testament“, Vanja Bulić
„Serafim“, Dejan Stojiljković
„Nada“, Ante Tomić
„Ubistvo u Flit hausu“, Lusinda Rajli
„Zulejha otvara oči“, Guzelj Jahina
„Najnormalniji čovek na svetu“, Ivan Tokin
„Ljubav u doba kokaina“, Simonida Milojković
„Semper idem“, Đorđe Lebović
„Kuća noći“, Ju Nesbe
„Utvare“, Branislav Janković
„Naše priče“, Gorica Nešović i Jelica Greganović
„Bilo jednom u Jugoslaviji“, Ivan Ivanji
„Najviši dar“, Paulo Koeljo i Henri Dramond
„Poslednji sati“, Jelena Bačić Alimpić
„Ana O“, Metju Blejk
„Kockar“, Fjodor Dostojevski
„Sagorela“, Sofi Kinsela
„Naći ću te“, Harlan Koben
„Povratak kući“, Kejt Morton
„Žuti šafran“, Lejla Ibrahim

I ovoga puta najlepše slike Noći knjige bile su posete celih porodica i brižljivo biranje naslova za sve uzraste, jer knjiga treba da bude navika od malih nogu. Takođe, veliki broj mladih čitalaca punili su knjižare, što govori da novi mediji ipak neće ugroziti knjigu.