Luksuzno bibliofilsko izdanje knjige „Nikola Tesla: Pesnik nauke“ Dejana Stojiljkovića konačno je pred publikom u izdanju „Medivesta“.

Autor u deset poglavlja pokušava da odgonetne zagonetnu ličnost velikog naučnika prateći njegov životni put od rodnog Smiljana do Njujorka.

Ovo delo otkriće čitaocu od koga je Tesla nasledio talenat za pronalazaštvo, kakvi su bili njegovi prvi dani u Americi, zbog čega je dugo vremena važio za jednog od najpoželjnijih njujorških neženja, ali i mnoge druge zanimljivosti.

– Većina knjiga i monografija o Nikoli Tesli koncentriše se na njegovu naučnu karijeru. Ja sam pisao o celokupnom njegovom životu, od toga kad je bio dete, ko su mu bili otac i majka i kako je kopao kanale u Njujorku kad je došao, njegovom sukobu sa Edisonom, životu u visokom njujorškom društvu i mnogim drugim stvarima – rekao je Stojiljković i opisao kako je izgledao jedan Teslin dan u Srbiji.

Jedno poglavlje govori o tome kako je izgledao jedan dan kad je Nikola Tesla bio u Srbiji. On je samo jedan dan proveo u Srbiji za ceo život, a knjiga otkriva kako je izgledao susret s kraljem Aleksandrom Obrenovićem i osvrće se na razloge što nije primljen u Srpsku akademiju nauka i umetnosti.

Da su dela Dejana Stojiljkovića omiljena među čitaocima, svedoči i činjenica da je njegov roman „Konstantinovo raskršće“ nedavno dobio drugo izdanje u „Laguni“, a po motivima ovog dela snimljena je i serija u produkciji „Fajerflaja“.

Poručite knjigu „Nikola Tesla – Pesnik nauke“ po promotivnoj ceni.