Nemanja Lukić se prvi put pojavio u romanu Konstantinovo raskršće“ i od tada ovaj zagonetni lik ne prestaje da intrigira i golica maštu čitalaca. I čovek i besmrtnik, svedok i tvorac istorije istovremeno, on će proživeti čitav jedan vek u kome je stara dama Evropa doživela najveći uspon i najdublji pad. Ravnodušno će to posmatrati svojim vampirskim očima dok mu među usnama gori duga, francuska cigareta.

U knjizi Serafim“ pratimo Nemanju Lukića od trenutka kada je u međuratnom Beogradu prihvatio novi identitet. Čitaoci će saznati kako je Nemanja prvi put sreo Mustafu Golubića i čime je tačno zadužio našeg nobelovca Ivu Andrića. Njegov angažman u britanskoj obaveštajnoj službi odvešće ga čak na Island, gde će se suočiti sa tajnama vremena i prostora, sve dok se opet ne pojavi u Srbiji, u vreme epidemije variole vere. Svedočiće užasima što donose plodovi drveta koje raste u Paklu.

Na kraju, ostaje samo jedno pitanje: šta radi Nemanja Lukić u 21. veku?

„Serafim: Hronike Nemanje Lukića“ biće pred čitaocima početkom juna 2024, a na ovom linku možete pročitati ODLOMAK iz knjige.

Knjigu će objaviti IP Laguna iz Beograda i biće dostupna u knjižarama Laguna i Delfi, kao i na sajtu izdavača za online naručivanje, takođe, knjigu će čitaoci moći da nađu i u svim bolje snabdevenim knjižarama u Srbiji, Bosni i Herecegovini i Crnoj Gori. 

Na jesen 2024. biće objavljen nastavak pod naslovom „Dorćolski rekvijem“.

Pročitajte i...