Od autora bestselera „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića prvi put u jednog knjizi stiže objedinjena trilogija o Stefanu Nemanji – „Senka i san“, koja obuhvata knjige „Nemanjići – U ime oca“, „Nemanjići – Dva orla“ i „Nemanjići – U ime sina“.

Uzbudljiva koliko i poučna, ova mešavina istorije i bajke baca novo svetlo na lik i delo jednog od najvažnijih srpskih vladara i postavlja pitanje: da li je ovaj život samo senka i san? I kada sanjamo, da li su naši snovi veliki kao što su bili snovi župana Nemanje Zavidovića?

Posebne primerke knjige sa potpisima autora možete poručiti na sajtu laguna.rs. Pretprodaja važi samo za porudžbine sa teritorije Srbije i traje do 12. juna, a sve knjige poručene u pretprodaji biće poslate kurirskom službom 14. juna i isporučene u sredu 15. juna, na dan izlaska knjige.

Pisana prijemčivim i pitkim jezikom, bogata istorijskim podacima i zanimljivim činjenicama u vezi sa epohom i duhom vremena, ovo je priča o Stefanu Nemanji, sinu Zavide, ocu kraljeva i svetaca i rodonačelniku najpoznatije srpske vladarske loze. Prateći glavnog junaka od kada je bio dečak, kroz godine uspona i padova, ljubavi i ratovanja, uspeha i iskušenja, priča se dotiče ne samo biografije vladara koji će se upokojiti pod imenom Sveti Simeon već i presudnih događaja koji su menjali lice tadašnje Evrope i sveta. Čitalac će biti uz Nemanju dok bude sazrevao, donosio zakone, zidao tvrđave i zadužbine, mirio zavađene kneževe, ratovao u brojnim bitkama, osnivao i podjednako čuvao porodicu i državu.

Knjiga je oplemenjena ilustracijama i vinjetama slikara i strip-autora Dragana Paunovića.

„Trilogija o Stefanu Nemanji oduvek je bila zamišljena kao jedna priča podeljena u tri dela“, kaže Dejan Stojiljković. „Tako da se logički nametalo da je u jednom trenutku ponudimo čitaocima kao celinu, u jednoj knjizi. U međuvremenu je stasala i nova generacija čitalaca koja nije bila u prilici da se upozna sa knjigama kada su inicijalno objavljene, tako da smo na ovaj način udahnuli novi život trilogiji. Naravno, priča o Nemanjićima je uvek aktuelna, ipak su to osnivači naše države i naša najpoznatija vladarska dinastija koja je dala državnike, svece, ratnike… Takođe, veoma mi je drago što u ovom izdanju ilustracije Dragana Paunovića dobijaju novi kontekst i daju potpuno drugačiji ugođaj čitaocu.“

Knjiga „Senka i san“ naći će se od 15. juna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Ostavite odgovor