Na autentičnim lokacijama Tvrđave u Nišu, uz podršku članova viteških udruženja, sniman je spot za pesmu „Oslobodi me“ koju zajednički izvode Najda i njegov bend Deliverance sa Acom Seltikom, frontmenom benda Orthodox Celts.

Spot je objavljen na Đurđic, kako kažu autori, u čast Svetog Đorđa koji je bio svetac izuzetno poštovan od strane srpskih, grčkih, britanskih i ostalih vojnika koji su zajednički učestvovali u proboju Solunskog fronta.

U spotu, koji je rađen u produkciji “Multimedia Design Studio” iz Niša i u režiji Miroslava Mitića, a svoj doprinos su dali i članovi viteškog udruženja “Zmajeva griva” iz Niša, kao i nekoliko članova viteških udruženja iz nekoliko evropskih zemalja.

Sama pesma je obrada klasika britanske grupe The Mission “Deliverance”, a pored duetske verzije, snimljena je i verzija na engleskom jeziku koju peva Aca Seltik i verzija na srpskom koju peva Najda. Srpsku verziju teksta napisao je, po motivima originala, književnik Dejan Stojiljković.

Sve tri verzije našle su se na limitiranom izdanju CD singla koji je deljen besplatno uz strip Duge noći i crne zastave u izdanju “System Comics”.

Preuzmite: Oslobodi Me (Maxi Single + Omot .zip)

Pročitajte i...

Ostavite odgovor