Od ponedeljka 27. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs, na sajtu www.laguna.rs i na kioscima možete pronaći novi roman Dejana Stojiljkovića „Dukat za Lađara“.

Knjigu prati svojevrstan soundtrack, nastao kao plod saradnje sa Dejanom Najdanovićem Najdom (Smak, Generacija 5) i njegovim bendom Deliverance. U pitanju su pesme inspirisane sadržajem romana, za koje je tekst pisao upravo autor knjige.

Već ste imali priliku da čujete numere „Dukat za Lađara“ i „Šaka soli“, a sada vam predstavljamo „Drugu Troju“, koja je inspirisana stihovima Vilijama Batlera Jejtsa i govori o životu velikog viteza. Ovu pesmu je u duetu sa Najdom otpevao Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe, a zaista je retkost da Bora peva tuđi tekst.

Dukat za Lađara“ je nastavak romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“.

Nakon bitke na Pločniku, u kojoj je srpska vojska nanela težak poraz Osmanlijama, krajiški vojvoda Ivan Kosančić, koji je u toj bici ranjen, povlači se na svoje imanje. Svestan da sledi tek kratkotrajno primirje i da se senka neizbežnog rata nadvila nad srpskom kneževinom, vojvoda kosanički odlučuje da dovede u red svoj posed pre nego ga knez Lazar pozove u novi rat.

Pročitajte i...

Ostavite odgovor