Igrana serija “Senke nad Balkanom” – druga sezona, proglašena je sinoć za najbolju na Festivalu TV drama i serija FEDIS i osvojila Zlatnu Antenu na svečanosti u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Dragan Bjelogrlić, osim kao producent i autor “Senki”, odneo je pobedu i za najbolju glavnu mušku ulogu u seriji “Tajkun”, ali se nije pojavio na svečanosti da primi nagradu “Ljubiša Samardžić”, piše Tanjug.

Time je istisnuo kolege iz konkurencije – Tihomira Stanića (“Delirijum tremens”), Miloša Bikovića (“Južni vetar”) i Andriju Miloševića (“Slatke muke”).

Osim nagrade za najbolju seriju u protekloj sezoni 2019/2020, istorijska triler priča “Senke nad Balkanom 2”, u produkciji kuća „United Media“ i „Cobra film“, odnela je i Zlatnu Antenu za najbolju žensku epizodnu ulogu – Vesna Trivalić.

Trivalić je dobila možda i najveći i najduži aplauz večeri, a imala je jaku konkurenciju od koleginica – Jasna Đuričić (“Grupa”), Gorica Popović (“Švindleri”) i Bojana Maljević (“Dug moru”).

– Mislim da je ovom podelom Bjela moj put malo skrenuo, jer sam prvi put u karijeri imala ovakvu vrstu odgovornosti, a moja Draginja u seriji jeste izmišljen lik, ali je i posveta svim ženama koje su se borile u Prvom svetskom ratu.

“Senke” su osvojile i Antenu za najbolju muziku, a laureat Manjifiko se javio putem video poruke iz Slovenije i izrazio veliku sreću što je proglašen za najboljeg.

Izvor i fotografije: Telegraf.rs

Pročitajte i...

Ostavite odgovor